Hoe krijg je een beter curriculum vitae?

Inmiddels heb ik aardig wat eerste versies van curricula vitae (cv’s) onder ogen gehad en er zijn een aantal fouten die ik met enige regelmaat terugzie. Eén daarvan is een rommelige en ongestructureerde opmaak. Uit onderzoek van uitzendbureau The Ladders blijkt dat selecteurs binnen zes seconden beslissen of je een interessante kandidaat bent voor de openstaande vacature.  Ze werden bestudeerd terwijl ze cv’s bekeken. Dat gebeurde via de eyetracking methode: het volgen van de beweging van de ogen, waardoor precies duidelijk wordt hoe lang en naar welk gedeelte van de pagina iemand kijkt. Wat scant een recruiter of personeelsfunctionaris dan in die zes seconden? Hij of zij kijkt naar:

  • je naam
  • je huidige functie (inclusief organisatie en start- en eventuele einddatum)
  • je vorige functie (inclusief start- en einddatum)
  • je hoogst genoten opleiding

Je doet er dus goed aan om voor een strak en prettig leesbaar cv te zorgen waarin een selecteur in één oogopslag snel en gemakkelijk de informatie kan vinden waarnaar hij op zoek is.  Je bereikt dit door te zorgen voor een prettige visuele opmaak waarin de verschillende rubrieken – personalia, werkervaring, opleiding et cetera – overzichtelijk naar voren komen. Laat je cv opvallen door een mooie lay-out die past bij wie jij bent en wat jij wilt uitstralen.  Voldoende witruimte, vette kopjes en een prettig lezend lettertype zijn hierbij onmisbare ingrediënten. Gebruik gerust kleur, maar met mate. Zorg binnen elke rubriek voor hapklare brokken tekst en vermeld alleen datgene wat relevant is voor deze sollicitatie. Werk met twee kolommen; in de linkerkolom vermeld je begin- en einddatum en in de rechterkolom functietitel, naam van de organisatie en werkzaamheden. Schrijf bondig en beknopt en gebruik opsommingen voor je uitgevoerde werkzaamheden. Vermeld ook de resultaten die je hebt behaald, zo maak je op een concrete manier je toegevoegde waarde duidelijk.

Maak het je werkgever in spe dus zo gemakkelijk mogelijk en voorkom dat hij zich als een moderne ontdekkingsreiziger een weg moet banen door een oerwoud aan feiten over jou. Wil je echt opvallen of vereist de functie waarop je solliciteert een grote mate van creativiteit, dan kun altijd nog visueel uitpakken of – een stapje verder – een interactief cv proberen. Op nrc.nl/carriere vind je een aantal voorbeelden ter inspiratie.

Share