Een positief 2013!

De laatste twee weken van het jaar gebruiken veel mensen om nog eens terug te kijken naar wat de voorgaande maanden hen heeft gebracht. Hoogte- en dieptepunten passeren de revue en niet zelden zijn deze werkgerelateerd. Logisch, je werk maakt een belangrijk deel uit van je leven. Zo ook voor mij.

Het afgelopen jaar heb ik weer veel mensen mogen begeleiden in hun zoektocht naar een (nieuwe) baan. Van starters tot vijftigplussers die na een jarenlang dienstverband op straat kwamen te staan. De een was gebaat bij een review van de sollicitatiebrief, de ander wilde graag begeleiding bij het voeren van een sollicitatiegesprek. Helaas kan niet iedereen 2012 afsluiten met een contract op zak. Dat had ik natuurlijk het liefst gezien, maar uiteindelijk beslist een bedrijf wie het aanneemt en wie niet. Daar kan ik met alle beste wil van de wereld niets aan veranderen.

Een garantie op snel succes kan ik dus niet geven, maar ik kan wel zorgen voor zelfvertrouwen. Het geloof in jezelf dat je van toegevoegde waarde bent voor een organisatie en ook weet hoe je dit op een enthousiaste manier duidelijk kunt maken. Natuurlijk blijft een afwijzing dan nog steeds heel erg vervelend, maar je weet dat je uiteindelijk een keer raak schiet. Want de aanhouder wint. Altijd.

Ben jij ook op zoek naar een (nieuwe) baan en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Wil je het komende jaar met meer zelfvertrouwen solliciteren? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag verder. Voor nu wens ik je een fijne jaarwisseling en een positief 2013!

Share