Hoe je als introvert succesvol een sollicitatiegesprek voert

“Marieke, ik kom helemaal niet uit de verf tijdens een sollicitatiegesprek. Ik krijg als feedback dat ik te passief ben en aarzelend en onzeker overkom, terwijl ik dit helemaal niet ben. Tijdens zo’n gesprek maken mijn hersens juist overuren om alle informatie te verwerken en pakkende antwoorden te verzinnen.” Tegenover mij zit Mirjam – achter in de twintig, bruine haren, helderblauwe ogen – en nu bijna een jaar op zoek naar een baan als analist in een laboratorium. Duidelijk een van de introverte soort. Ze boetseert de woordenmassa in haar hoofd zorgvuldig; er komen enkel weloverwogen meningen en standpunten over haar lippen. Een mooie eigenschap, maar tijdens sollicitatiegesprekken zit deze kwaliteit haar in de weg.

Extravertenideaal

We leven in een snelle, luidruchtige tijd waarin zelfprofilering hoog in het vaandel staat. Werkgevers zien graag extraverte sollicitanten die gemakkelijk contact maken en hun sterke punten overtuigend voor het voetlicht kunnen brengen. Als je jezelf op een overtuigende manier kunt profileren, heb je een enorme voorsprong op de arbeidsmarkt. Initiatiefrijk en enthousiasme zijn eigenschappen die door werkgevers erg worden gewaardeerd.

Moet Mirjam zich dan extraverter gaan gedragen? Nee, dat hoeft niet. Werkgevers zijn ook op zoek naar authentieke mensen. In plaats van een metamorfose of haar sterke punt weg te moffelen, doet Mirjam er beter aan om te kijken welke andere vaardigheden kunnen functioneren als hefboom, de zogenaamde hefboomvaardigheden. Dit zijn vaardigheden die je in staat stellen om je talent beter in te zetten in sommige situaties. In het geval van Mirjam is dit haar vermogen om zich grondig voor te bereiden. Een boeiend verhaal vertellen of een overtuigende presentatie houden is voor Mirjam geen probleem, mits ze zich heeft voorbereid en het verhaal voor haar gevoel helemaal af is. Natuurlijk weet je nooit van tevoren hoe een sollicitatiegesprek gaat verlopen, maar dergelijke gesprekken hebben meestal wel een vast patroon en een aantal vragen worden standaard gesteld. Als je voor jezelf helder hebt wat je zeker gezegd wilt hebben als je de deur weer achter je dichttrekt, kan dit veel rust geven.

Voorbeeldige sollicitante

Ik geef Mirjam een lijst met veelvoorkomende vragen en de opdracht om op deze vragen een pakkend en helder antwoord te formuleren. Een week later zien we elkaar weer. Ze heeft de vragen – zoals een goede introvert het betaamt – tot in de puntjes uitgewerkt en we nemen samen haar antwoorden door. We schaven en schrappen en oefenen vervolgens in een rollenspel het gesprek, inclusief de koetjes en kalfjes. Mirjam weet waar ze het over heeft en straalt power uit. Ze is een voorbeeldig sollicitant en ik ben trots op haar.

Een week later belt ze me enthousiast op. Trambellen en geroezemoes klinken op de achtergrond. Ze heeft net het sollicitatiegesprek achter de rug en het ging lekker: “Ik was stikzenuwachtig toen ik in die hal stond, maar ik wist dat ik me heel goed had voorbereid en toen ik eenmaal aan tafel zat met de manager, leek het allemaal vanzelf te gaan. Volgende week hoor ik of ik het ben geworden.” Een paar dagen later belt ze me weer op. Zet zat bij de laatste twee en de keus is op de ander gevallen. Treurig is ze niet. Ze is blij dat ze nu weet hoe ze zichzelf overtuigend kan profileren op een manier die bij haar past en gaat vol vertrouwen op zoek naar een nieuwe vacature.

Meer weten?

Wil jij ook leren hoe jij je kunt presenteren die recht doet aan jouw introverte persoonlijkheid en jouw sterke punten? Ik help je graag je optimaal voor te bereiden op jouw gesprek!

Share