Ga schatgraven!

In zijn boek ‘How to get a job you’ll love’ schrijft John Lees, één van Engelands meest bekende career consultants dat mensen zich te vaak niet bewust zijn van hun vaardigheden. ‘Lack of skill awareness’ noemt hij dit fenomeen. Van sommige talenten zijn we ons bewust, van anderen niet. Hij raadt iedereen aan om zich te verdiepen in de vraag wat onze échte vaardigheden zijn.

Hoe zit dit bij jou? Ben jij je bewust van je kwaliteiten? En zet jij ze ook daadwerkelijk in je werk in? Kun jij iedere dag doen waar je echt goed in bent? Als je doet waar je goed in bent, zit je beter in je vel en presteer je beter. Je komt beter tot je recht en je voelt je echt van toegevoegde waarde voor de organisatie. Als ik om me heen kijk zie ik dat dit niet altijd het geval is. Wanneer ik mensen vraag of ze elke dag de kans hebben het werk te doen waar ze het beste in zijn, antwoordt slechts een klein percentage bevestigend. Veelvoorkomende reacties zijn:

  • “Welke talenten? Daar heb ik mijn vrije tijd voor!”
  • “Ik weet het, maar ik wil geen risico’s lopen in financieel opzicht!”
  • “Aan de slag met mijn talent? Ik kijk wel uit! Het is crisis en ik zit hier goed.”
  • “Dromen is leuk voor jongeren, maar niet voor mij. Daar ben ik te oud voor.”

Doodzonde vind ik het. Het werken vanuit je sterke punten geeft je energie. Je bouwt voort op wat er al is, wat je al goed kunt. En dat geeft drive weet ik uit eigen ervaring. Je kunt doen waar je het beste in bent, waardoor je met een voldaan gevoel naar huis gaat. Jij staat in je kracht en dat is voor iedereen merkbaar, zowel op je werk als privé.

Je talenten optimaal benutten is goed voor jezelf en ook voor je organisatie. Het is daarom belangrijk te onderkennen wat je talenten zijn en hoe je die goed tot hun recht kunt laten komen. Teveel aandacht besteden aan bezigheden die niet aansluiten bij jouw talenten en interesses, kosten je energie, ontnemen je motivatie en bezorgen je frustratie.

Iedereen heeft talenten. Talent is datgene wat voor jou moeiteloos gaat (je hebt er aanleg voor) én waar je energie van krijgt. Daar waar deze aanleg en passie elkaar kruisen, spreken we van talent. Juist deze combinatie zet ons in beweging, hierdoor raak je intrinsiek gemotiveerd. Omdat dingen voor ons soms moeiteloos gaan, zien we niet altijd onze eigen talenten en hebben we soms anderen nodig om ze zelf te kunnen zien.

Ga eens in gesprek met je collega’s, leidinggevenden en vrienden. Zij kunnen je vaak goed vertellen wat jij heel goed kunt. Een andere goede manier is het maken van een onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde test. Deze vind je in het boek ‘Ontdek je sterke punten’ van Marcus Buckingham. Op de kaft van het boek staat een code voor een online test. Aan het eind van de test krijg je een persoonlijk rapport met jouw grootste talenten.

Stel je voor dat je kiest voor datgene dat aansluit bij je sterktes met als gevolg: energie, passie, motivatie en … succes. Ga op zoek naar jouw talenten. Ze liggen op jou te wachten als een diamant. Klaar om gedolven en geslepen te worden.

Share