Solliciteren

| |

Solliciteren is knap lastig, vooral als je net komt kijken op de arbeidsmarkt. Heb je een hbo- of wo-achtergrond, ben je op zoek naar een baan op dit niveau en worstel je met je brief, cv en/of gesprek, TalentVOLinontwikkeling helpt jou slimmer te solliciteren.

Overtuigende sollicitatiebrief met impact 

Je sollicitatiebrief en je curriculum vitae (cv) zijn het eerste wat een potentiële werkgever van je ziet. Het is dus heel belangrijk dat je er goed mee voor de dag komt. Zeker nu werkgevers soms wel honderden reacties op een vacature krijgen. Met je brief vertel je een verhaal – jouw persoonlijke verhaal – en wil je de brieflezer het gevoel geven dat jij degene bent die ze zoeken of op z’n minst uitgenodigd moet worden voor een gesprek. Vind je dit lastig? Dan ben je niet de enige! Veel mensen worstelen met hun brief en gebruiken voorbeelden van internet of vrienden en bekenden voor hun eigen schrijfsel. Hierdoor zijn veel sollicitatiebrieven veels te ik-gericht en te algemeen geformuleerd. En dat verkoopt nu net niet. Zo wordt solliciteren het feest van de gemiste kansen.

Vind je het lastig om een overtuigende sollicitatiebrief te schrijven? Wil jij een brief waarin jij je op een concrete en overtuigende manier presenteert? Ploeter dan niet langer en laat een overtuigende brief op maat voor je maken!

Lukt het je wel om een sollicitatiebrief te schrijven, maar ben je toch een tikkeltje onzeker of het helemaal in orde is? Dan is de briefcheck iets voor jou! Je brief wordt beoordeeld op overtuigingskracht, taalgebruik, spelling en grammatica. Je ontvangt onze feedback schriftelijk en ziet in een oogopslag waaraan je nog aandacht moet besteden.

Wil je meer informatie, neem dan gerust contact op.

Een overtuigend sollicitatiegesprek oefenen

Een sollicitatiegesprek is voor de meeste sollicitanten een spannende gebeurtenis. Het is een situatie waarin de schijnwerpers op jou zijn gericht en waarbij van je wordt verlangd dat je jezelf op een enthousiaste en overtuigende manier verkoopt. Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek en ben je er nu al zenuwachtig voor omdat je bang bent dat je niet goed uit de verf komt? Zit het idee dat je jezelf moet verkopen je enorm in de weg? Geen idee hoe je de mensen aan de andere kant van de tafel moet overtuigen van jouw sterke punten? Oefen dit gesprek dan met mij! We kunnen face-to-face oefenen, maar via Skype is ook mogelijk. Een oefengesprek duurt een uur en tijdens deze sessie oefenen we de zaken die jij lastig vindt. Aan het einde van het gesprek heb je pakkende antwoorden paraat en weet je hoe je je zelfverzekerd presenteert.

Wil je meer informatie over de inhoud en de kosten, neem dan gerust contact op.


Sollicitatie-oppepsessie

Je bent al een tijdje op zoek naar werk en je hebt al een stuk of wat brieven verstuurd, maar helaas: je ontvangt afwijzing op afwijzing. Je zelfvertrouwen is ver te zoeken en je voelt je boos, gefrustreerd en wanhopig. Zeker, bedrijven krijgen momenteel tientallen en soms wel honderden reacties op een vacature, maar wat doe jij eraan om je te onderscheiden van je concurrenten? Geef werkgevers, de economische crisis of de politiek niet de schuld, maar neem het heft in eigen handen! Aan het einde van de sessie ga je niet alleen naar huis met bruikbare tips om je brief, cv, gesprekstechnieken en sollicitatiestrategie te verbeteren, maar ook met nieuwe energie zodat je weer fris en fruitig de arbeidsmarkt kunt bestormen.

Wil je meer informatie over de inhoud en de kosten, neem dan gerust contact op.