Studiekeuze

  • Er is zoveel keuze, welke universitaire opleiding past bij mij?
  • Ik wil wel ‘iets’ met talen doen, maar wat?
  • Ik heb vwo, maar wil een hbo-opleiding gaan doen. Is dit verstandig?
  • Wat zijn mijn kansen op een baan als ik studie x heb afgerond?
  • Ik ben veertig jaar, heeft het nog wel zin om een hbo-studie op te pakken?

Misschien weet je dat je ‘iets’ met economie of talen wilt gaan doen, maar weet je nog niet precies wat. Of weet je welk beroep je wilt uitoefenen, maar heb je geen flauw idee welke opleiding jou hiervoor klaarstoomt. Maar het kan ook goed zijn dat je door het overweldigende aanbod aan opleidingen even helemaal niet meer weet wat je wilt. Of je nu in de schoolbanken zit of al enige jaren werkervaring hebt, wanneer je vragen over je studiekeuze hebt kan een gesprek met iemand die goed thuis is in opleidingenland heel verhelderend zijn.

Serieus werk maken van je studiekeuze is heel verstandig. Uit onderzoek blijkt dat meer dan veertig procent van alle Nederlandse studenten achteraf ontevreden is over hun opleiding (Bron: keuzegids hoger onderwijs 2015). Een verkeerde studiekeuze kan je niet alleen een flink deuk in je zelfvertrouwen geven, het heeft ook vervelende financiële gevolgen.

Hoe werkt het?

In een oriënterend gesprek gaan we in op jouw situatie en bespreken we jouw vragen en wensen. Ben je een middelbare scholier, dan is bij voorkeur een van je ouders hierbij aanwezig. Dit gesprek duurt maximaal een uur en is gratis en vrijblijvend. Aan het einde van het gesprek bekijken we wat TalentVOLinontwikkeling voor jou kan betekenen. Wil je alvast wat inspiratie opdoen, neem dan eens in een kijkje in de (studie)loopbaanleeshoek.

Wil je een afspraak maken voor een oriënterend gesprek, neem gerust contact op!