Waarom het loont om een ander af en toe in het zonnetje te zetten

Ik maak een wandelingetje naar de Albert Heijn. Een heerlijk lentezonnetje maakt mijn winterjas overbodig. In het park passeer ik een jonge moeder met haar peuter. Ze voeren de eendjes brood en hebben zo te horen veel plezier. Ik ken haar vaag van de tennisclub, maar als ze me ziet begroet ze me heel joviaal alsof we al jaren dikke vriendinnen zijn. Iets verderop is een aantal kinderen aan het voetballen. Een ietwat gezette jongen geeft de bal een enorme poeier. Via een boom komt het ding ineens mijn kant uit. Door razendsnel weg te springen kan ik de kanonskogel nog net ontwijken.  “Sorry mevrouw, ik deed het niet expres. Gelukkig heeft u zich niet bezeerd.” Hij geeft mijn hevig geschrokken dochter een aai over de bol geeft en sjokt terug naar zijn vrienden.

Krachtige energiebron

Het weer en een goed of slecht humeur hebben veel met elkaar te maken. Je merkt het meteen wanneer het lekker weer is; mensen zijn vrolijker, hartelijker en opgeruimder. Hoe anders is het als het regent; mensen zijn dan eerder chagrijnig, moe en lusteloos. Op zulke dagen zou het mooi zijn als je even de zon zou kunnen laten schijnen. En dat kan ook. Niet in letterlijke zin natuurlijk, maar wel figuurlijk. Hoe dan? Door simpelweg een ander eens een compliment te geven. Over dat helder geschreven rapport bijvoorbeeld. Of die leerzame presentatie of die ene gevatte opmerking tijdens de lunch of …

Feedback geven op verbeterpunten vinden we maar heel gewoon. We vinden het wel lastig, maar we zien het als iets noodzakelijks en onvermijdelijk. Dat komt de kwaliteit van het werk alleen maar ten goede, toch? Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig positieve feedback ontvangen gemotiveerder zijn om hun werk steeds beter te doen. Toch zijn mensen – leidinggevenden in het bijzonder – doorgaans niet zo scheutig met complimentjes. En dat is jammer, want regelmatig een aai over de bol bij een goede prestatie werkt veel productiever dan een uitbrander wanneer er iets fout gaat.

Zorg dus dat je regelmatig een zonnetje bent voor anderen. Maar hoe doe je dat nu? Een goed compliment is:

  • concreet en maakt duidelijk wat de ander precies zo goed heeft gedaan;
  • positief geformuleerd. Je focust je op wat de ander heeft gedaan, niet op wat hij heeft nagelaten. Geef aan waarom jij dit zo waardeert, bijvoorbeeld wat het goede gedrag voor gevolg(en) heeft of wat het voor jou betekent;
  • onderbouwd met voorbeelden en specifieke details om je compliment te ondersteunen;
  • in de ik-vorm. Daarmee laat je blijken dat het jouw compliment is; jouw persoonlijke waardering (in plaats van een vage ‘wij’ of ‘men’).

Iedereen vindt een pluim op zijn tijd prettig. Door een oprecht en welgemeend compliment geef je iemand een gevoel over zichzelf en vergroot je zijn of haar zelfvertrouwen. En het mooie is: je brengt hierdoor niet alleen de ander in een positieve stemming, maar ook jezelf. Zo snijdt het mes aan twee kanten!

Share