Wat is jouw recept voor (meer) flow in je werk?

Werk is een altijd terugkerend onderwerp op feestjes met familie, vrienden en bekenden. Vaak zijn het leuke verhalen over vreemde klanten, gekkigheden tussen collega’s en de (mis)communicatie tussen de werkvloer en het management. Ik vind het fantastisch als mensen heel bevlogen over hun werk kunnen vertellen. Deze mensen hebben een twinkeling in hun ogen als ze het over hun werk hebben. Je ziet dat het werk an sich hen heel veel voldoening geeft. Deze mensen zien hun werk als een roeping.

Drie werkoriëntaties: roeping, geld en carrière

‘Roeping’ is naast ‘geld verdienen’ en ‘carrière’ een van de drie werkoriëntaties die mensen kunnen hebben. De ene oriëntatie is niet beter dan de andere, maar de manier waarop je in je werk staat, heeft wel bepaalde gevolgen. Zie je je baan vooral als broodwinning, dan is je werk niet meer dan een middel tot een ander doel, zoals het betalen van je huur of het onderhouden van je gezin. Word er niets meer op de rekening bijgeschreven, dan stop je zonder morren met het werk.

Is je werk vooral een manier om carrière te maken, dan ben je veel meer persoonlijk betrokken. Je werkt niet alleen om het geld, maar ook omdat je vooruit wilt. Je streeft naar promotie, naar een hoger salaris en meer prestige en macht. Is het plafond in zicht, dan begint de vervreemding en ga je om je heen kijken of er elders meer te halen valt. Ben je gepassioneerd betrokken bij je werk om je werk, dan heb je een roeping. Je ziet je werk als bijdrage aan het algemene nut, aan iets groters dan jijzelf. Je ervaart je werk als vervullend, ongeacht het geld of de promoties.

Je werk zien als een roeping is niet alleen voor geestelijken en hoogopgeleiden weggelegd. Hoogleraar bedrijfskunde Amy Wrzesniewski deed onderzoek naar 28 schoonmakers in een ziekenhuis en allemaal hadden ze dezelfde functieomschrijving. De schoonmakers die hun werk als baan zagen, beschouwden hun werk enkel en alleen als het schoonmaken van kamers. De schoonmakers die hun werk als roeping zagen, richtten hun werk zo in dat het zinvol werd. Ze bestempelden zichzelf niet enkel als degenen die de troep van artsen, verpleegkundigen en patiënten mochten opruimen, maar zagen zichzelf als van cruciaal belang voor de gezondheid van de patiënten. Ze probeerden zo efficiënt mogelijk te werk te gaan en anticipeerden op de behoeften van het medisch en verplegend personeel zodat die meer tijd aan genezen konden besteden en ze breiden hun taken zelf uit. Zo bewaarde een schoonmaker achtergebleven knuffels en cadeautjes om deze uit te kunnen delen aan patiënten die niets kregen.

Passend werk = energie en geluk

Hoe zie jij je werk? Zie je het als een middel om brood op de plank te krijgen, als een carrière of als een roeping? Als je inzicht hebt in de manier waarop jij in je werk staat, kun je bepalen of je werk doet dat bij je past. Als je erachter komt dat je werk niet aansluit bij het doel dat je hebt, dan is het zaak om te kijken of je iets aan je werkzaamheden of de omstandigheden waarin je deze uitvoert kunt veranderen.

Door je baan zo vorm te geven dat je dagelijks je talenten kunt gebruiken, maak je je werk niet alleen maar leuker, je haalt er ook meer voldoening uit en je ervaart flow. Flow treedt op als je werkzaamheden goed aansluiten op je talenten. Ben je in flow, dan voel je je sterk, alert en verricht je moeiteloos je werk. Je bent geconcentreerd en presteert op de toppen van je kunnen.

Geeft jouw werk je voldoende uitdaging? Ervaar jij flow? Zo niet, ga dan eens na welke talenten je nu in je werk toepast en welke te weinig of niet. Als je een manier weet te vinden om je karakteristieke talenten zo vaak mogelijk in je werk te gebruiken, zul je je een stuk energieker en gelukkiger voelen. Er zullen altijd zaken zijn die ‘minder’ zijn; een collega die klaagt, klussen die gedaan moet worden of een leidinggevende die niet goed communiceert. Maar als jij jouw werkdoel en talenten kent, kun je een leven lang bezieling creëren en meer flow ervaren in je werk.

Meer weten?

Wil jij je talenten ontdekken en meer flow ervaren in je werk, maar heb je geen flauw idee hoe je dit aanpakt? Neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Share